
Необходими продукти (за 8 средни питки):
- 120 г. бадемово брашно
- 5 с.л. Хуск®
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. едросмляна морска или хималайска сол
- 200 мл вряща вода
- 2 ч.л. ябълков оцет
- 3 белтъка
- сусам за поръсване, по избор
Начин на приготвяне:
- Загряваме фурната до 180°C или 160°C с вентилатор.
- Застиламе дъното на плитка тава с хартия за печене.
- Смесваме сухите съставки в голяма купа.
- Кипваме водата и добавяме в купата със сухите съставки врящата вода, оцета и белтъците, като непрекъснато разбиваме за около 30 секунди, като внимаваме да не преразбием тестото – консистенция трябва да напомня домашен пластелин.
- Оформяме с навлажнени ръце 6 или 8 топчета тесто и поставяме в застланата с хартия за печене тава – на разстояние едно от друго.
- Печем на по-ниска скара в предварително загрята до 180°C или 160°C с вентилатор фурна за 50-60 минути, в зависимост от размера на хлебчетата.
Хлебчетата са готови, когато започнат да издават кух звук при потупване по дъното.
Да ви е сладко!