Растението Псилиум е познато с много имена. Най-общо това е индийски бял живовляк. Преди хилядолетия индийците са установили, че люспите около семенцето на растението влияят благотворно на здравето на човека. Люспите на семето съдържат 85% растителни фибри и са водоразтворими. Фибрите на Псилиум могат да поемат 40 пъти собственото си тегло във вода и са напълно естествени.

Люспите на растението Псилиум могат да бъдат с различна степен на пречистеност – от 72 % до 99 % на пречистеност. В зависимост от това те действат по различен начин. ХУСК® съдържа люспи на Псилиум с най-високата степен на пречистеност 99 %. Това означава, че Вие ще можете да се възползвате максимално от всички здравни ползи.

Ние препоръчваме ХУСК® да се приема два пъти дневно – сутрин и вечер. Вие обаче, може да установите, че един прием дневно ви е напълно достатъчен. Тези индивидуални разлики идват от различните ни хранителни режими и начин на живот. Ако в ежедневието си се движите повече и менюто Ви съдържа повече растителни фибри, вероятно един прием на ХУСК®  дневно ще бъде напълно достатъчен.

ХУСК® се приема винаги на гладно, тъй като в стомаха ХУСК® набъбва значително и приет след хранене ще създаде усещане за преяждане.  Освен това, приети преди храната, люспите ще смажат/предпазят стомашната и чревна лигавица.

Изсипвате двете мерителни лъжички във висока чаша. Доливате вода, разбърквате и изпивате веднага. Люспите ХУСК® няма да се разтворят във водата, но много бързо ще набъбнат и ще добият вид на желе. Желателно е това желе да се получи в стомаха, а не в чашата.

Можете да добавяте ХУСК® към подобни продукти, но не трябва да забравяте да изпивате голяма чаша вода след това.

Ако приемате ХУСК® с малко вода е възможно да се запечете, тъй като люспите на ХУСК® ще свържат вода в червата ви. Затова ХУСК® се приема с малко вода само в случай на разстройство.

Тъй като ХУСК® има свойството да свързва, както и да променя скоростта на чревния пасаж, добре е той да се приема 1 един час преди или след лекарства.

Може да пиете ХУСК® колкото време Ви е необходимо. ХУСК® се състои единствено от люспи на семената на индийски бял живовляк, който увеличава обема на чревното съдържимо и така стимулира естествените движения на червата. Затова ХУСК® може да бъде приеман ежедневно, без почивки. Ако обаче пиете ХУСК® от три или повече дни и продължавате да сте със запек, трябва да посетите Вашия лекар и заедно да решите как да процедирате.

Една мерителна лъжичка съдържа 1.5 грама ХУСК® люспи. Една капсула ХУСК® съдържа 0.5 грама ХУСК® пудра, т.е. 3 капсули = 1 мерителна лъжичка.

Ние не препоръчваме да правите това! Вместо това спокойно можете да замените ХУСК® люспи с ХУСК® капсули. Само не забравяйте да изпивате голяма чаша вода.

ХУСК® – както люспи, така и капсули – е изцяло растителен продукт и не съдържа глутен. И двата продукта могат да се използуват от хора с алергия към глутен, както и от вегани.

Не е необходимо да приемате ХУСК® само когато имате проблеми. Може да го пиете и превантивно или просто за да поддържате добре функциониращ стомах и нормални нива на холестерол и кръвна захар, както и оптимално тегло. ХУСК® е незаменим също, защото като пребиотик  той служи за храна на добрите бактерии в червата, като Ви осигурява добре балансирана чревна флора. Всъщност свойствата на ХУСК® са такива, че той представлява идеалният детокс продукт.

Продуктът ХУСК® е съзнателно създаден без добавки от овкусители и оцветители, за да може, при желание,  да се приема целогодишно.