През месец април 2021 година, като предпазна мярка, датската фирма производител взе трудното решение да изтегли от пазарите си в Европа цялата гама продукти с марка ХУСК® след като датските здравни власти направиха възможна връзка между няколко от продуктите и огнище на салмонела в Дания. В партньорство с външни експерти фирма ORKLA CARE разработи валидиран процес на термична обработка на суровината. През последните няколко месеца ORKLA HEALTH преразгледа внимателно всеки етап от процеса на производство и разработи нов стандарт за обработка на суровината, ЛЮСПИ ОТ ПСИЛИУМ, идваща от Индия. Така се постигна един микробиологично чист продукт.

Това значи, че по време на обработка на суровия материал (люспите от семената на Псилиум) се прилагат температура и налягане.

Не, съдържанието не включва нищо допълнително.

На пазара се предлагат продукти със степен на пречистеност, варираща от 72% до 95%. За Вас тази подробност може да изглежда маловажна, но за здравето Ви и ползите, които ще извлечете от приема на ХУСК®, разликата е огромна. При 99% степен на пречистеност ХУСК® ще осигури максимума за Вашето здраве и вътрешен комфорт.

По време на производство, тънките белезникави люспички на Псилиум се отделят от растението Плантаго Овата. Но въпреки щателното почистване, малки части от ненужната останала част от растението не могат да бъдат избегнати. Затова люспите на Псилиум спадат в различни категории на пречистеност. Най-финните люспички, с качество на пречистеност от минимум 99 % представляват една много малка част от всяка реколта, и точно тези специално подбрани люспи Вие получавате с ХУСК®.

Резултатите от изследванията доказват, че термичната обработка не намалява ефикасността на продуктите ХУСК®. Разбира се, препоръчваме Ви да следвате дозировката, посочена на опаковката.

Самият процес на термично третиране прави люспичките малко по-тъмни на цвят. Цветът може да варира при различните партиди.

Растението Псилиум е познато с много имена. Най-общо това е индийски бял живовляк. Преди хилядолетия индийците са установили, че люспите около семенцето на растението влияят благотворно на здравето на човека. Люспите на семето съдържат 85% растителни фибри и са водоразтворими. Фибрите на Псилиум могат да поемат 40 пъти собственото си тегло във вода и са напълно естествени.

Люспите на растението Псилиум могат да бъдат с различна степен на пречистеност – от 72 % до 99 % на пречистеност. В зависимост от това те действат по различен начин. ХУСК® съдържа люспи на Псилиум с най-високата степен на пречистеност 99 %. Това означава, че Вие ще можете да се възползвате максимално от всички здравни ползи.

Ние препоръчваме ХУСК® да се приема два пъти дневно – сутрин и вечер. Вие обаче, може да установите, че един прием дневно ви е напълно достатъчен. Тези индивидуални разлики идват от различните ни хранителни режими и начин на живот. Ако в ежедневието си се движите повече и менюто Ви съдържа повече растителни фибри, вероятно един прием на ХУСК®  дневно ще бъде напълно достатъчен.

ХУСК® се приема винаги на гладно, тъй като в стомаха ХУСК® набъбва значително и приет след хранене ще създаде усещане за преяждане.  Освен това, приети преди храната, люспите ще смажат/предпазят стомашната и чревна лигавица.

Изсипвате двете мерителни лъжички във висока чаша. Доливате вода, разбърквате и изпивате веднага. Люспите ХУСК® няма да се разтворят във водата, но много бързо ще набъбнат и ще добият вид на желе. Желателно е това желе да се получи в стомаха, а не в чашата.

Можете да добавяте ХУСК® към подобни продукти, но не трябва да забравяте да изпивате голяма чаша вода след това.

Ако приемате ХУСК® с малко вода е възможно да се запечете, тъй като люспите на ХУСК® ще свържат вода в червата ви. Затова ХУСК® се приема с малко вода само в случай на разстройство.

Тъй като ХУСК® има свойството да свързва, както и да променя скоростта на чревния пасаж, добре е той да се приема 1 един час преди или след лекарства.

Може да пиете ХУСК® колкото време Ви е необходимо. ХУСК® се състои единствено от люспи на семената на индийски бял живовляк, който увеличава обема на чревното съдържимо и така стимулира естествените движения на червата. Затова ХУСК® може да бъде приеман ежедневно, без почивки. Ако обаче пиете ХУСК® от три или повече дни и продължавате да сте със запек, трябва да посетите Вашия лекар и заедно да решите как да процедирате.

Една мерителна лъжичка съдържа 1.5 грама ХУСК® люспи. Една капсула ХУСК® съдържа 0.5 грама ХУСК® пудра, т.е. 3 капсули = 1 мерителна лъжичка.

Ние не препоръчваме да правите това! Вместо това спокойно можете да замените ХУСК® люспи с ХУСК® капсули. Само не забравяйте да изпивате голяма чаша вода.

ХУСК® – както люспи, така и капсули – е изцяло растителен продукт и не съдържа глутен. И двата продукта могат да се използуват от хора с алергия към глутен, както и от вегани.

Не е необходимо да приемате ХУСК® само когато имате проблеми. Може да го пиете и превантивно или просто за да поддържате добре функциониращ стомах и нормални нива на холестерол и кръвна захар, както и оптимално тегло. ХУСК® е незаменим също, защото като пребиотик  той служи за храна на добрите бактерии в червата, като Ви осигурява добре балансирана чревна флора. Всъщност свойствата на ХУСК® са такива, че той представлява идеалният детокс продукт.

Продуктът ХУСК® е съзнателно създаден без добавки от овкусители и оцветители, за да може, при желание,  да се приема целогодишно.