Необходими продукти (за 8 средни питки):

  • 120 г. бадемово брашно
  • 5 с.л. Хуск®
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. едросмляна морска или хималайска сол
  • 200 мл вряща вода
  • 2 ч.л. ябълков оцет
  • 3 белтъка
  • сусам за поръсване, по избор

Начин на приготвяне:

  1. Загряваме фурната до 180°C или 160°C с вентилатор.
  2. Застиламе дъното на плитка тава с хартия за печене.
  3. Смесваме сухите съставки в голяма купа.
  4. Кипваме водата и добавяме в купата със сухите съставки врящата вода, оцета и     белтъците, като непрекъснато разбиваме за около 30 секунди, като внимаваме да не преразбием тестото – консистенция трябва да напомня домашен пластелин.
  5. Оформяме с навлажнени ръце 6 или 8 топчета тесто и поставяме в застланата с хартия за печене тава – на разстояние едно от друго.
  6. Печем на по-ниска скара в предварително загрята до 180°C или 160°C с вентилатор фурна за 50-60 минути, в зависимост от размера на хлебчетата.

Хлебчетата са готови, когато започнат да издават кух звук при потупване по дъното.

Да ви е сладко!