Продукти:

За 1 порция:

  • 1 бр. яйце
  • 1 пълна с.л. Хуск (или 2 равни мерителни лъжички от кутията)
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 1-2 с.л. прясно мляко (или вода)
  • 30 г обикновено сирене (или 40 г обезмаслено)
  • щипка бакпулвер
  • няколко капки олио (зехтин)

Начин на приготвяне:

Всички продукти се разбъркват и се оставят да престоят малко, докато Хуск набъбне. Дъното на незалепващ тиган се намаслява равномерно с мазнината. Загрява се на среден по сила огън. С лъжица се загребва от сместа, сипва се в тигана и се оформят 4 бр. тиганички. Изпържват се равномерно от двете страни. Поднасят се с пресни плодове.