Обичате ли известната салата Цезар? Предлагаме ви модерен прочит на същата рецепта, но във вид на тортила.

Ако използвате замразени питки за направата на тортила, сложете ги на затоплен тиган за 15-20 секунди, за да омекнат. Може да използвате оризови тортили или други безглутенови, за да намалите още повече възможните дразнители.

Продукти:

  • 2 ч.л. зехтин;
  • 2 филийки хляб по ваш избор, нарязани на кубчета;
  • 1-2 парчета аншоа по избор;
  • ½ ч.ч. дресинг за салата Цезар;
  • 225 гр. сварени пилешки гърди, нарязани на      парчета;
  • 115 гр. маруля;
  • 30 гр. настъргано сирене пармезан;
  • 25-сантиметрови тортили – 4 броя.

Загрейте незалепващ тиган на средна температура и добавете зехтина. Добавете хлебните кубчета и веднага ги разбъркайте в тигана. Трябва да ги препечете на ниска до средна температура, докато станат златисто кафяви (около 3 до 4 минути). Изсипете ги от тигана и оставете настрана.

Намачкайте аншоата и добавете салатения дресинг към нея в малка купа. След това в друга купа сложете пилешкото, марулята, пармезана и запечените крутони. Посипете с дресинга равномерно.

Поставете една тортила пред вас, сложете една четвърт от приготвената плънка върху тортилата в центъра ѝ малко по-близо до долната част. Сгънете страните на тортилата към средата, а след това започнете да завивате и останалите две страни към средата. Придържайте внимателно с пръсти, за да бъде стегната и да не се разтвори. Насладете им се.